some24.net / Terveys / Yleistä terveydestä / Huimaus/huono olo

Huimaus/huono olo

Moikka! Ajattelin nyt laittaa tänne vähän mun "sairaudesta", jos joku sattuisi tietämään mikä mua vaivaa.. Eli tämä "sairaus" tai mikä nyt onkaan alkoi tuossa noin 8 viikkoa sitten. Menin noin viikon kivun ja huimauksen jälkeen ensiksi lääkäriin selkä/hartia/niskan jumituksen ja siitä johtuvan huimauksen takia..

No sain lääkäriltä jotain relaksoitavia tabuja, jotka vaan pahensi oloa entisestään. Samaan aikaan rupesin käymään hierojalla, joka käski venytellä lisää(venyttelen muutenkin, mutta nyt venyttelin vielä enemmän) Ja näin niska ym. muut kivut katosivat melkein kokonaan. Mutta mulla on edelleen tän 8 viikon jälkeen vieläkin tämmönen huimaus ja muutenkin todella ihmeellinen olo(ei jaksa välittää mistään mitään, eikä mikään kiinnosta)koko ajan päällä. Niin ja pupilien laajenemista on myös ollut koko tän ajan, eli aina kun on tosi huono olo, niin pupilit on isot. Lääkäri on tutkinut veri ja muut kokeet, mutta toistaiseksi mitään ei ainakaan vielä ole löytynyt.

Nyt ajattelinkin kysyä, että tietäisikö joku mikä mua vaivaa? Olen nuori ja urheileva mies, eikä mulla koskaan aikasemmin ole tällaista oloa ollut..

12.05.2004 11:23 - Jude

Lisäys

Sen verran vielä lisäisin, että on kainalot ruvenneet ihan hirveesti hikoilemaan kun on tää sairaus alkanut.

12.05.2004 11:28 - Jude

Jännää

...niin melko jännää nimittäin mulla on nyt ollut tämän viikon huimauskohtauksia, mutta olkapäät ja hartian on ollut jumissa jo 3kk.

kainalot hikoilee minullakin ja haisee yhyhyyyi pahalle.

lääkärit ei tiedä. olen venytellyt ja hieronut niskojani ja hartiaseutua ja toivon että huimaukset menee ohi. kipu ja hiki ei haittaa mutta tämä pyörryttäminen on pelottavaa.
istuessa tai makoillessakin saattaa alkaa huimaanaan.

nyt meitä on kaksi jotka kysyy tätä.

minä vain lisäisin sellaisen että lopetin tupakin polton reilu viikko sitten. voiko se aiheuttaa huimausta???

14.05.2004 19:45 - T.O.

lisäys edelliseen

niin ja se pahaolo ja röyhtäilyttäminen vielä on minullakin oireina.

14.05.2004 19:46 - T.O.

Kilpirauhanen?

Onko kilpirauhasesi tutkittu? Liikatoiminta voi aiheuttaa huimausta, huonoa oloa, hikoilua yms. Samaan tautiin kuuluu myös lihaskivut ja -krampit. Liikatoiminta ei välttämättä näy heti labrakokeissa, samaten struumaa/kyhmyä epäillessä arvot voivat olla normaalit mutta kilpirauhanen voi toimia epänormaalisti.

15.05.2004 16:12 - Katriina

samoja oireita

Mulla on viikon verran ollu samankaltaisia oireita, huimauskohtauksia tulee missä milloinkin, etenkin lämpötilavaihteluiden yhteydessä, kuten saunasta tullessa, ulkoillessa.... niitä voi tulla ihan makuullaankin. Sitten lievää pahoinvointia, päänsärkyä, hurjaa väsymystä ja voimattomuutta. Päätä liikutellessa tasapainoaisti tuntuu horjuvan. Huomenna menen lääkäriin kun oireet tuntuu vain pahenevan päivä päivältä.

Myös tuo kuvailemasi "ihmeellinen olo" kuulostaa tutulta, ihankuin oisin syöny jotain rauhoittavia lääkkeitä, vaikka en ole. Sitä vaan apaattisena tuijottelee... Lievää pahoinvointia, lähinnä etovaa oloa on ollut. Kerran oksensin.

16.05.2004 19:45 - väsynyt

Ja jatkoa

Jeps.. Eli vieläkään ei mitään ole löytynyt(mennyt noin 3 kuukautta!! Tosin johtuu siitä, että joudun käymään kunnallisella lääkärillä, joka väheksyi ensiksi oireitani.) No nyt kun on tutkimuksia jatkettu, niin olen nyt menossa helikobakteeritestiin.. Sekä nyt vihdoin sain lähetteen fysioon, vaikka niska/hartiat eivät enää jumissa/kipeät ollenkaan.. Jonkin asteinen tunne on kuitenkin niskassa että se olisi jumissa ja ehkä siitä saattaa johtua tämä huimaus ym. muut oireet..

Lääkäri puhui jännitysniskasta.. Saa nyt nähdä miten käy. Tästä "taudista" johtuen menetin juuri kesätyöpaikan, enkä uutta voi vielä hakea, ennen kuin olen terveeksi itseni saanut.

26.05.2004 13:03 - Jude

Joko syy selvisi?

Olisin kiinnostunut kuulemaan, jos tähän on jo löytynyt syy...?

19.06.2006 10:59 - Mimmu

yksi sairas lsää ilmottautuu

huh huh, mikä meitä nuoria immeisiä vaivaa... mulla on ihan samoja oireita hikoiluja myöten... kamalaa kun on niin huonon ja voimaton olo koko ajan, ja tosi oksettava/yököttävä olo ihan kuin odottaisi vauvaa, mutta kun ei... kerrottehan kun saatte vastauksia mistä tälläinen johtuu ja mikä avuksi, ite yritän myös pommittaa terveyskeskuksen lääkäriä, mutta aika toivottomalta tuo touhu tuntuu.... jakselkaa!!! =)

25.01.2007 12:42 - liina

mitä ihmettä

Mulla on kans samantyyppisiä oireita. Olen 26 vuotias. Lähiaikoina olen huomannut huimausta ja huonoa oloa. Kerran olen oksentanut yllättäen. Raskaana en ole. Muutenkin tuntuu päässä omituiselta. Vaikea jotenkin kuvailla. Mulla on kans kovaa hikoilua. Myös virtankarkailua ajoittain.

12.02.2007 11:45 - utelias

täälläkin

olen 17-vuotias ja kärsin näistä oireista. Niska-hartia kivun takia olen käynyt lääkärissä ja panadolia siihen määräsi. Olen venytellyt ja välillä onkin ihan hyvässä kunnossa tuo niska.

Nyt tässä on ollu tämmöistä aivan kummaa "sairastelua". Olen alkanut mittailemaan kuumetta, koska uupunutta ja hikoilevaa oloa on usein. Eli oireina on väsymys,hikoilu,"kuumeilu" eli sellaista 37-37,2 lämpöä ja oksettava olo.

Tänä aamuna tämä taas iski pahemman kerran. Nyt olo sellainen, että voisin mennä samantien oksentamaan! Voisin kyllä lähteä vaikka lenkille, mutta olo liian etova ja voimaton.

Eilen nukuin koko illan ja heräilin välillä jonkinlaiseen kuumeoloon. Heräsin ja pyörin vähän aikaa epämielyttävän olon takia ja taas nukahdin.

Tämä alkaa jo vähän epäilyttää. Pitäiskö mennä lääkärin puheille?

Kertokaa omia tarinoita mistä loppujen lopuksi johtui ja mitä testejä tehtiin?

Tämä ei ole kovin mukavaa.

07.06.2007 15:37 - on..

kaiken lisäksi

päänsärkyä. johon periaattessa nuo panadolitkin määrättiin.

07.06.2007 15:58 - vielä.

minulla samat oireet

Eikö kukaan ole vielä saanut diagnoosia?

01.09.2007 00:38 - Pyörrytys,hikoilu,väsy,paho...

niipäh

mulla kans sama juttu. pyörryttää ja heikottaa.

26.09.2007 11:28 - ansku69

Voisko olla vika

Hei kaikki huimauksesta kärsivät,
aikoinaan eräälle työkaverilleni soitettiin kesken päivän ampulanssi huonon olon ja huimauksen vuoksi. Viisas lääkäri löysi vian, tasapainoaistielimissä oli joku ihme tulehdus, sillä seurauksella, että sairasloma kesti pitkään. Jotain lääkettä hän kai siihen sai, mutta huimaus parani hitaasti. Tiedättehän Linnanmäki sydrooman jos tarpeeksi kauan vetkuttaa yhteen suuntaan, niin huono olohan siinä tulee... 3 x historiallisen Enteprisen peräkkäin kokenut

Niin ja terveyskeskuslääkärit antaa vain pilleripurkin reseptin ja sanoo näkemiin, ei ne syitä paljon etsiskele. Kaikki on aina migreeniä.

01.11.2007 10:34 - tasapainoaistissa korvassa???

diagnoosin saanut...!?

elikkäs itellä alko oireet huonolla ololla ja huimauksella..kaikki testit tehtiin! siinä välissä umpparikin poistettiin..ja puoli vuotta horjuttiin ja heikoteltiin huonossa olossa..viimeseks kuvattiin niska ja syy olisi siinä! muita syotä näihin on ms ja kilpirauhanen..sokeritauti..hyvänlaatuinen asentohuimaus-yleisin on toi!! ite kävin myös pään ct-kuvassa ja magneetti kuvauksessa!.. migreenikin aiheuttaa tätä..että syitä kyllä löytyy :) :) toivottavasti parantelette oloanne ja koitatte saada oikean hoidon..kyllähän näistä oireista löytyy vakavampiakin tapauksia, mutta jos veri arvot kohallaan niin ei syytä huoleen :) :)

11.07.2008 15:38 - -aava84-

Muutama mahdollisuus

Itselläni on nyt ollu vajaan vkon oireita tähän tyyliin.

- Niin järkyttävä huimaus/heikotus että ei kykene tekemään muuta kuin pakosta mitään.

- Hiki tulee todella, todella, todella helposta.

- Pientä pistoa keuhkoissa (mutta todella pientä).

- Öisin heräilee tyyliin "liskojen yö". Tajuttomaan hikoiluun.

Intissä itselläni oli vastaavia oireita ja pitkän tutkimisen ja keuhkokuvien jälkeen todettiin keuhkokuume joka oli edennyt pitkälle.

Toinen erittäin potenttiaalinen mahdollisuus on verenpaine.

En ole vielä vaivautunut lääkäriin, enkä tiedä jaksankokaan, mutta jos tälläisiä oireita on niin kannattaa ainakin lääkärissä mittauttaa bakteeriarvot ja verenpaine.

05.08.2008 17:19 - Kärsivä

Sama ?

Mua on pyörryttänyt jtn. 3 päivää ja vähänvälii tulee huono olo ym. En tiedä mistä tämä johtuu, kenties siitä kun pyörin yks ilta kaverilla pulla kädessä ja olin syönnyt sitä, sitten hörppäsin kokista? Sitten tuli pyörryttävä olo ym. Vai johtuuko allergiasta vai menkkojen alkamisesta ? ;'< HELP!

08.08.2008 22:18 - Nimetön

Lisäys ~

Minulla oli jatkuvaa röyhtäilyä ja tukehtunutta oloa muutama viikko sitten. SItten se lakkasi ja oli hyvä olo, kunnes iski tämä pyörtyminen, huimaus, outo tunne, joka ilmenee outoina tunteina tai silleen ihan kuin ei tuntisi mitään tai silleen, sitten väsymyksen tunne jatkuvasti.. ;( <-- HELP!

08.08.2008 22:30 - Nimetön

Sama täälläkin...

Itselläni jo kolme viikkoa kestänyt myös tuota huimausta, epätodellisuuden tunnetta, päälaella välillä jomottanut, paha olo vaikka ei oksennusta ole tullutkaan, röyhtäilyä, joskus tuntuu että joutuu oikein syvää vetää henkeä, todella outo fiilis... Ois kyl helmi tietää et jos joku on saanu tähän jonkun diagnoosin, itse ajattelin kans huomenna varata kunnalliseen lekuriin ajan, ja saa nähdä mitä ne keksii...

22.10.2008 00:55 - _JMV_

VASTAA

Viestiin vastaaminen on hetkellisesti estetty.